Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi tarifi: Karnabahar Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 3 dal taze soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Karnabahar Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharın kalın sap ve yaprak kısımlarını ayıklayın. Küçük çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın.
  • Bol suda yıkayıp ayıkladığınız taze soğan ve dereotu yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsağı rendeleyin.
  • Haşlanmış karnabaharların fazla suyunu süzdürün. Geniş bir kaba alıp çatal yardımıyla ezin ya da blender yardımıyla püre haline getirin.
  • Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri/sarımsak, doğranmış yeşillikler ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Toparlanan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin. Bu sürenin sonunda ellerinizi hafifçe yağlayıp köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayıp yassı köfteler hazırlayın.
  • Yumurtayı çukur bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir servis tabağına alın. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız köfteleri öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda ters yüz ederek pişirin, fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde dinlendirin.
  • Arzu ettiğiniz baharatları kattığınız yoğurt sos eşliğinde ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Karnabahar Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

Kötü bir koku yaymaması için karnabaharın haşlama suyuna az miktarda un ya da bir dilim bayat ekmek içi katabilirsiniz.Köftenin sulu olmaması için haşlanan karnabaharların suyunu iyice sıkın, gerekirse oldukça ince delikli tel bir süzgeçten geçirin.

Karnabahar Köftesi tarifi için servis önerisi

Şöyle sarımsaklı yoğurtlu, dereotlu bir dip sos hazırlayıp köfteleri bu sos eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025