Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması tarifi: Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir tencere kaynamış suyun içine bölüp parçalanan karnabaharlar atılır.
  • Bölünen parçalar ne çok küçük ne çok büyük olmalıdır. Orta büyüklükte, rahat kızartılabilecek şekilde olmalıdır.
  • Karnabaharlar bir süre haşlanmaya bırakılır. Daha sonra kaşıkla ufak bir parçası alınıp el ile kontrol edilir.
  • Karnabaharlar süzülür, bir kaba alınır. Üzerine un ve tuz eklenir
  • Daha sonra bir tavaya sıvı yağ koyulup yağ kızınca karnabahar parçacıkları tek tek kızartılır.

Karnabahar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Karnabahar parçacıklarının orta büyüklükte olması ve haşlanan parçaların ne çok haşlanmış ne de çok sert olması gerekiyor.

Karnabahar Kızartması tarifi için servis önerisi

Yanına salata süper oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025