Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması tarifi: Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tencereye su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın. O esnada karnabaharı yeşil yapraklı kökünden ayırıp parçalara ayırın ve yıkayın.
  • Kaynayan suyun içerine tuz ekleyip karnabaharları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde haşlayın.
  • Haşlanmış olan karnabaharları süzün. Bir kaba alıp ılınmasını bekleyin.
  • Kızartma tavasına ayçiçek yağını koyup ısınmasını bekleyin.
  • Karnabaharları önce yumurtaya sonra una bunayıp ısınmış olan tavaya koyun ve kızardıkça çevirerek pişirin.
  • Bir kaseye yoğurt koyun. Üzerine tuz, nane, pul biber ve mayonezi ekleyip karıştırın.
  • Kızaran karnabaharları servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız yoğurdu dökün. Afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Karnabaharları çok haşlamayın parçalanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025