Karnabahar Kızartması Tarifi
Karnabahar Kızartması tarifi: Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 kase un
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet ayçiçek yağı (kızartmak için)
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tencereye su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın. O esnada karnabaharı yeşil yapraklı kökünden ayırıp parçalara ayırın ve yıkayın.
- Kaynayan suyun içerine tuz ekleyip karnabaharları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde haşlayın.
- Haşlanmış olan karnabaharları süzün. Bir kaba alıp ılınmasını bekleyin.
- Kızartma tavasına ayçiçek yağını koyup ısınmasını bekleyin.
- Karnabaharları önce yumurtaya sonra una bunayıp ısınmış olan tavaya koyun ve kızardıkça çevirerek pişirin.
- Bir kaseye yoğurt koyun. Üzerine tuz, nane, pul biber ve mayonezi ekleyip karıştırın.
- Kızaran karnabaharları servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız yoğurdu dökün. Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları çok haşlamayın parçalanabilir.