Karnabahar Kızartması Tarifi
Karnabahar Kızartması tarifi: Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabaharı haşlamak için:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
Kızartma harcı için:
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin:
Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
- Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın.
- Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Karnabahar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.Kızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz.
Karnabahar Kızartması tarifi için servis önerisi
İncecik kıyılmış dereotlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.