Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması tarifi: Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet karnabahar
  • 8 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet kurutulmuş biber (yanına)

Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları çok kalın olmayacak şekilde 1 parmak kalınlığı gibi kesiyoruz. Harcı için bir kaba yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  • Unu, suyunu ve tuzunu ekleyerek çırpıyoruz. Yoğun boza gibi bir kıvamı olması lazım.
  • Karnabaharları harcın içine atıp her tarafını kaplayacak şekilde atıyoruz.nKızgın yağda orta ateşte altın rengini alana kadar kızartıyoruz.
  • Piştiğini anlamamız için isterseniz bıçak ile test edebilirsiniz. Kuru biberleri de şişene kadar kızartıyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Karnabahar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Uzun zamandır karnabahar kızartmasını ön haşlama yapmadan yapıyorum. Hem haşlama kokusunu sevmiyorum kızartınca bile o koku geliyor gibi geliyor bana hem de daha pratik oluyor. Nasıl pişiyor diye düşünebilirsiniz gayet güzel pişiyor. Orta ateşte altın sarısı rengi aldı mı tamamdır. Hatta ben hafif diri bırakıyorum öyle daha çok seviyorum.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025