Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı tarifi: Karnabahar Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kısırı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet domates
  • 5 dal kıvırcık marul
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Karnabahar Kısırı tarifi nasıl yapılır?

  • Yeşillikleri, kısırın içine koyacakmış gibi minik minik doğrayıp kenara alalım, karnabaharı rondodan geçirelim.
  • Ocağın üzerine geniş bir tava alıp yemeklik doğradığımız kuru soğanı rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine rondodan geçirdiğimiz karnabaharları koyalım ve kavurmaya devam edelim. (Yaklaşık 8-10 dakika boyunca kavuralım, karnabaharın kokusu çıksın.)
  • Sonra içine salçamızı ekleyip biraz kavuralım, baharatlarımızı koyup karıştıralım.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra karnabaharımızı servis tabağına alalım. Doğrayıp hazırladığımız yeşilliklerimizi içine ekleyelim.
  • Arzuya göre limon ve baharat oranını ekledikten sonra servis yapabilirsniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Kısırı tarifinin püf noktası nedir?

Karnıbaharı güzel kavuralım ki kokusu kalmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025