Karnabahar Kısırı Tarifi
Karnabahar Kısırı tarifi: Karnabahar Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kısırı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet domates
- 5 dal kıvırcık marul
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Karnabahar Kısırı tarifi nasıl yapılır?
- Yeşillikleri, kısırın içine koyacakmış gibi minik minik doğrayıp kenara alalım, karnabaharı rondodan geçirelim.
- Ocağın üzerine geniş bir tava alıp yemeklik doğradığımız kuru soğanı rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine rondodan geçirdiğimiz karnabaharları koyalım ve kavurmaya devam edelim. (Yaklaşık 8-10 dakika boyunca kavuralım, karnabaharın kokusu çıksın.)
- Sonra içine salçamızı ekleyip biraz kavuralım, baharatlarımızı koyup karıştıralım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra karnabaharımızı servis tabağına alalım. Doğrayıp hazırladığımız yeşilliklerimizi içine ekleyelim.
- Arzuya göre limon ve baharat oranını ekledikten sonra servis yapabilirsniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Kısırı tarifinin püf noktası nedir?
Karnıbaharı güzel kavuralım ki kokusu kalmasın.