Karnabahar Kısırı Tarifi
Karnabahar Kısırı tarifi: Karnabahar Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kısırı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnabahar Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 küçük kase doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 dal marul
Karnabahar Kısırı tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı küçük parçalara ayırıp 5-6 dakika sıcak suda haşlayalım. Çok yumuşamasına gerek yok, hafif haşlansa yeterli.
- Son olarak yeşillikleri ilave edelim ve karıştıralım.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyelim ve bir adet kuru soğanı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım ve karnabaharı ekleyelim.
- Bütün malzemeleri 15 dakika kadar daha kavuralım ve ocaktan alıp soğutalım.
- Karnabaharımız soğurken maydanozu, marulu ve taze soğanı doğrayalım.
- Karnabaharı geniş bir kaba alalım ve üzerine tuzu, karabiberi, toz biberi, naneyi ve nar ekşisini ilave edip güzelce karıştıralım.
- Son olarak yeşillikleri ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra servis edelim. Afiyetler olsun!
Karnabahar Kısırı tarifinin püf noktası nedir?
Baharat miktarını ve çeşidini dilediğiniz gibi ekleyebilirsiniz. Arzuya göre nar ekşisi yerine limon da kullanabilirsiniz.
Karnabahar Kısırı tarifi için servis önerisi
Marul yaprakları, salatalık ve domates ile servis edebilirsiniz.