Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı tarifi: Karnabahar Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kısırı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet karnabahar
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karnabahar Kısırı tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları buharda haşlıyoruz. Haşlanan karnabaharları robotta çekiyoruz. (Çok fazla ezmeden)
  • Karnabaharları bir kaseye alıyoruz. Büyün yeşillikleri ince ince doğrayıp kaseye alıyoruz. Salça,nar ekşisi ve baharatları ekliyoruz. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.  Ardından servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Karnabahar Kısırı tarifinin püf noktası nedir?

Karnabaharları mutlaka buharda haşlayın. Böyle bir şansınız yoksa karnabaharları robotta çekmeyin doğrayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025