Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı Tarifi

Karnabahar Kısırı tarifi: Karnabahar Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Kısırı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 adet limon
  • 8-10 dal maydanoz
  • 8-10 dal dereotu
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karnabahar Kısırı tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp blenderden geçirin.
  • Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyerek kavurun.
  • Salçaları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  • Blenderden geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • Ilıdıktan sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin, güzelce karıştırın.
  • Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, lahana turşusu ile birlikte kısıra ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra afiyetle tüketin.

Karnabahar Kısırı tarifinin püf noktası nedir?

Lahana turşusu yerine, kornişon turşusu ya da çiğ kırmızı lahana kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025