Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten tarifi: Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnabahar için:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için:

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucu yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?

  • Önce karnabaharlar parçalanıp yıkanır. Bir tencereye konur.
  • Üzerine su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı süt ilave edilip kaynayıncaya kadar ve kaynadıktan sonra 5 dakika pişirilir.
  • Pişirilen karnabahar küçük küçük doğranır. Ayrı bir kabın içerisine sos malzemeleri koyup iyice çırpılır.
  • Maydanoz ve yeşil soğanlar ilave edilir. Karnabaharlar sosun içerisine konulur. İyice nazikçe karıştırılır.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama konur. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirilir.
  • Daha sonra kaşar peyniri serpiştirilerek bir 5 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Graten tarifinin püf noktası nedir?

Karnabahar 5 dakikadan fazla pişirilmeyecek. Pişirilirken süt konulursa kokusu olmaz. Arzu edenler kaşar peyniri rendesi koymayabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025