Karnabahar Graten Tarifi
Karnabahar Graten tarifi: Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar için:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için:
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam yeşil soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucu yenibahar
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?
- Önce karnabaharlar parçalanıp yıkanır. Bir tencereye konur.
- Üzerine su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı süt ilave edilip kaynayıncaya kadar ve kaynadıktan sonra 5 dakika pişirilir.
- Pişirilen karnabahar küçük küçük doğranır. Ayrı bir kabın içerisine sos malzemeleri koyup iyice çırpılır.
- Maydanoz ve yeşil soğanlar ilave edilir. Karnabaharlar sosun içerisine konulur. İyice nazikçe karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama konur. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirilir.
- Daha sonra kaşar peyniri serpiştirilerek bir 5 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Graten tarifinin püf noktası nedir?
Karnabahar 5 dakikadan fazla pişirilmeyecek. Pişirilirken süt konulursa kokusu olmaz. Arzu edenler kaşar peyniri rendesi koymayabilir.