Karnabahar Çorbası Tarifi
Karnabahar Çorbası tarifi: Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 baş karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal kereviz sapı
- 1/2 demet maydanoz
- 4-5 yaprak karnabahar yaprağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre içme suyu
Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle karnabahar yıkanır, yapraklarından ayrılır ve dilimlenir.
- Dilimlenen karnabaharlar fırın tepsisine alınır üzerine yağ ve tuz serpilip karıştırılır.
- Karnabaharların yanına 1 baş sarımsakta eklenir ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kızarmaya bırakılır.
- Öte yandan kalan tüm sebzeler tencereye alınıp tuz, karabiber ve su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan sebze suyu süzülür. Kızaran karnabaharlar fırından çıkartılır.
- Ayrı bir tencereye bir baş soğan dilimlenip az yağda sotelenir.
- İçerisine fırından çıkan sarımsaklar eklenir.
- Üzerine hazırladığınız sebze suyu, karnabaharlar ve baharatlar eklenir.
- Kısık ateşte 15-20 dakika usul usul kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan çorba ocaktan alınıp, kremamsı bir kıvam alana denk rondodan geçirilir.
- Üzerine dilerseniz kruton veya dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!