Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası tarifi: Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 baş karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal kereviz sapı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 yaprak karnabahar yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre içme suyu

Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle karnabahar yıkanır, yapraklarından ayrılır ve dilimlenir.
  • Dilimlenen karnabaharlar fırın tepsisine alınır üzerine yağ ve tuz serpilip karıştırılır.
  • Karnabaharların yanına 1 baş sarımsakta eklenir ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kızarmaya bırakılır.
  • Öte yandan kalan tüm sebzeler tencereye alınıp tuz, karabiber ve su  eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan sebze suyu süzülür. Kızaran karnabaharlar fırından çıkartılır.
  • Ayrı  bir tencereye bir baş soğan dilimlenip az yağda sotelenir.
  • İçerisine fırından çıkan sarımsaklar eklenir.
  • Üzerine hazırladığınız sebze suyu, karnabaharlar ve baharatlar eklenir.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika usul usul kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan çorba ocaktan alınıp, kremamsı bir kıvam alana denk rondodan geçirilir.
  • Üzerine dilerseniz kruton veya dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025