Karnabahar Çorbası Tarifi
Karnabahar Çorbası tarifi: Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1,5 su bardağı süt
- 10 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak soğan, sarımsak, patates ve havucu sıvı yağda pembeleşinceye dek kavuralım.
- Karnabaharları da ince ince kıyıp içerisine ekleyelim ve 5-6 dakika daha kavuralım.
- Unu ekleyelim ve 1 dakika daha kavuralım.
- Ardından sütü ve kaynar suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- En son blenderdan geçirelim.
- Tuzunu ekleyip bi taşım kaynatalım.
- En son üzerine isteğe göre pul biber ve karabiber ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.