Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası tarifi: Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 10 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak soğan, sarımsak, patates ve havucu sıvı yağda pembeleşinceye dek kavuralım.
  • Karnabaharları da ince ince kıyıp içerisine ekleyelim ve 5-6 dakika daha kavuralım.
  • Unu ekleyelim ve 1 dakika daha kavuralım.
  • Ardından sütü ve kaynar suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • En son blenderdan geçirelim.
  • Tuzunu ekleyip bi taşım kaynatalım.
  • En son üzerine isteğe göre pul biber ve karabiber ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası tarifi için servis önerisi

Üzerine karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025