Karnabahar Tarifi
Karnabahar tarifi: Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı un
Kıymalı harcı için:
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet küçük boy havuç
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 3/4 su bardağı sıcak su
- 1/4 demet maydanoz
Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Unla karıştırdığınız suyu derin bir tencerede kaynatın. Çiçeklerini ayırıp, sert kök kısımlarının fazlasını aldığınız karnabaharları kaynar suda 6-8 dakika kadar haşlayın.
- Kıymalı harcı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Sertlik derecesine göre sırasıyla kattığınız doğranmış havuç ve kuru soğanı orta ateşte renk alana kadar soteleyin.
- Sotelenen sebzelere ilave ettiğiniz orta yağlı kıymayı, renk alıp suyunu çekene kadar kavurun.
- Domates ve biber salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber kattığınız iç harcı 3-4 dakika daha kavurun. Son olarak sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
- Haşlanan karnabaharları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdükten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
- Üzerine kıymalı ve salçalı sosu gezdirdikten sonra incecik kıyılmış maydanozu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karnabarların üzeri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
- Sağlıklı bir şekilde ve az yağlı olarak fırında pişen karnabahar yemeğini, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı harçta yer vereceğiniz havuç ve kuru soğanı rendeledikten sonra da kullanabilirsiniz.Karnabaharı aynı şekilde kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.
Karnabahar tarifi için servis önerisi
Ilık hale gelen karnabaharı, sarımsaklı yoğurt ilavesiyle de servis edebilirsiniz.