Karışık Turşu Tarifi
Karışık Turşu tarifi: Karışık Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Karışık Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram biber
- 2 adet havuç
- 1 kilogram kornişon salatalık
- 1/2 adet beyaz lahana
- 2 adet kapya biber
- 1 kilogram yeşil domates
- 3 baş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 su bardağı sirke
- 1 silme yemek kaşığı tuz
Karışık Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Genişçe bir kap ya da tencereye; domatesleri, havuçları kırmızı biberleri doğrayın. Biberleri ister bütün olarak, isterseniz de doğrayarak ekleyebilirsiniz. Salatalıklardan büyük olanları doğrayarak, küçükleri ise bütün olarak atabilirsiniz.
- Sarımsakları soyun ve üstlerine irice doğrayarak serpiştirin.
- Malzemelerin üstünü geçecek kadar su doldurun ve içine 2 su bardağı sirke ilave edin.
- Bu şekilde minimum 1 saat sebzeleri sirkeli suda bekletin.
- Sonrasında sterilize ettiğiniz kavanozlara, sirkeli suda bekletmiş olduğunuz sebzeleri sıkı sıkı bastırarak yerleştirin.
- 2 su bardağı sirke ve yaklaşık 4 su bardağı suyu ve tuzu karıştırın ve kavanoza doldurduğunuz sebzelerin üstüne boşaltın.
- Kavanozun en üstüne maydanozları koyun, limon tuzunu da ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın.
- Yaklaşık 3 hafta güneş görmeyen bir yerde bekletin. Sonrasında servis edin.
Karışık Turşu tarifinin püf noktası nedir?
Havuçları ve salatalıkları doğrarken, tırtıklı bir bıçak kullanarak, daha farklı bir sunum yakalayabilirsiniz.