Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karışık Turşu Tarifi

Karışık Turşu

Karışık Turşu Tarifi

Karışık Turşu tarifi: Karışık Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karışık Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 10 diş sarımsak
  • 3-4 adet acı biber (turşuluk)
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet orta boy lahana
  • 3-4 adet havuç
  • 3-4 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 adet yeşil biber

Karışık Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • •Öncelikle turşusunu kuracağımız bütün sebzeleri turşuluk doğrayalım.
  • Turşunun suyunu ayarlamak için, doğradığımız turşuları 5 kiloluk kavanoza dolduralım ve ağzına kadar içme suyu ekleyelim.
  • Daha sonra bu suyu temiz bir kaba süzelim ve suyu kenara alıp, turşulukları geniş bir tepsiye dökelim.(Buradan elde ettiğimiz su bizim turşu suyumuz olacak.)
  • Turşu suyuna sirke, kaya tuzu ve limon tuzunu ekleyip, tuzlar eriyene kadar iyice karıştıralım.
  • Tepsiye aldığımız turşulukları ve acı biberleri tekrar kavanoza dizelim ve dizerken aralarına sarımsakları da ekleyelim.
  • Tercihe göre nohutu ve aroma verici yaprakları da turşunun en üstüne koyalım.
  • Son olarak bir cezve yardımıyla turşu suyumuzu kavanoza ekleyelim.
  • Turşuyu serin ve karanlık bir yere alalım ve 1520 gün sonra kontrol edelim. (Bu süre turşuya eklediğiniz malzemelere göre değişiklik gösterebilir.) Turşumuz olduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karışık Turşu tarifinin püf noktası nedir?

İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Turşulukların miktarı toplamda 5 kiloydu, verdiğimiz ölçülerde 5 kiloluk turşuya tam geliyor. Malzemeleri dilediğiniz gibi arttırıp, azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025