Karışık Soslu Börek Tarifi
Karışık Soslu Börek tarifi: Karışık Soslu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Soslu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Karışık Soslu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1/2 litre süt
- 1 şişe soda
- 2 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Diğer malzemeler:
- 1 kilogram yufka (6 adet)
- 350 gram beyaz peynir
- 20 dal maydanoz
Karışık Soslu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soslu harcı yapalım; yumurta ve yağı bir kapta çırpalım ve içine 1 şişe sodayı, sütü ve suyu ilave edip karıştıralım.
- Ardından peyniri ufalayalım ve maydznozu içine kıyalım karıştıralım. Yapacağımız tepsiyi bolca yağlayalım.
- İlk yufkayı hafif buruşturup toparlayarak tepsinin yarısına diğer yufkayı da aynı şekilde yapıp diğer yarısına koyalım, üzerine peynirli harcın yarısını koyup sostan her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine parçalanan yufkaları sosun içine batırıp fazla sosunu hafif sıkalım ve tepsi tamamen kapanacak şekilde kaplayalım. Peynirli harcımızın kalanını eşit şekilde her tarafa dökelim.
- Kalan sağlam yufkayı yarısına buruşturarak koyalım. Kalan parça yufkaları sosa batırarak böreğin üstüne tamamen kapatalım ve kalan sosumuzu örneğe eşit şekilde dökelim.
- Üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim sosu iyice çeksin. Vaktiniz varsa daha uzun dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 45 dakika pişirelim. Fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir, kontrollü olalım.
- Pişen böreğimizi fırından çıkarıp üzerini örterek soğumaya bırakalım. Soğuyan börek servise hazırdır, afiyet olsun.