Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karışık Kuru Dolma Tarifi

Karışık Kuru Dolma

Karışık Kuru Dolma Tarifi

Karışık Kuru Dolma tarifi: Karışık Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Kuru Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karışık Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolma için:

  • 1/2 bağ patlıcan
  • 1/2 bağ dolmalık kuru biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam pul biber (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam isot (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam karabiber (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam kimyon (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam yenibahar (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam köfte baharı (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam nane (dilediğiniz kadar)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tane sumak
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karışık Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Dolmalarımızı haşlayacağımız tencereye alıp doldurabiliceğimiz yumuşaklığa gelinceye kadar pişirip süzelim.
  • Ardından pirinçlerimizi de yıkayıp bir kaba alalım.
  • Ayrı bi kasenin içine sumağımızı ve üzerine suyumuzu ekleyerek bir kenarda bekletelim.
  • Pirinçlerimizin üzerine sırası malzemeleri ekleyip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • İyice karışan harcımızı dolmalarımıza yarım olacak şekilde doldurup tenceremize dizelim.
  • Ben harcımı biraz fazla tuttum, asma yapraklarım vardı, onları da sarıp içine kattım.
  • Bekleyen sumağımızın suyunu süzelim.
  • Dolmalarımızın hepsini bu şekilde yaptıktan sonra ocağa alıp üzerine yağ, tuz, süzdüğümüz sumak suyunu ve biraz da üzerine çıkacak kadar sıcak suyumuzu da ekleyelim. Pişirelim. Afiyet olsun.

Karışık Kuru Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Dolmalarımızın iç harcını çok doldurmamalıyız yarım bir şekilde doldurmak yeterli olacaktır. Sumağımızı tane kullanıp suyunu süzdürmeliyiz. Bu lezzetine önemli katkı sağlıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025