Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karışık Kuru Dolma Tarifi

Karışık Kuru Dolma

Karışık Kuru Dolma Tarifi

Karışık Kuru Dolma tarifi: Karışık Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Kuru Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karışık Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolmalar için:

  • 10-15 adet kuru dolmalık biber
  • 10-15 adet kuru patlıcan
  • 6-7 yaprak asma yaprağı

İç malzeme için:

  • 1 kase pirinç
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz

Sosu için:

  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tane sumak (suyu kullanılacak)
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Karışık Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Sumak 1-2 saat sıcak suda bekletilir.
  • Kaynar suyun içine biberler atılıp haşlanır. Sonra patlıcanlar da aynı suya konup 6-7 dakika da onlar haşlanır. Bol suda yıkanırlar.
  • Karıştırma kabına iç malzemenin hepsi konup karıştırılır.
  • Patlıcan ve biberlerin içi doldurulur. Elle hafif bastırılıp tencereye dizilir.
  • Sosu için, ocağa alınan tavaya yağ ve salça konup kavrulur. Içine ufak ufak doğranmış sarımsaklar da konulur.
  • Üzerine sıcak su eklenir. Daha sonra suda bekletilen tane sumaklar süzgeçten geçirilerek sadece suyu sosun içine aktarılır.
  • Kaynayan sos, dolmaları hafif geçinceye kadar ilave edilir.
  • Ocağa alınır, kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Karışık Kuru Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Kuru soğan, sarımsak ve 2-3 tane yeşil sivri biber isteğe bağlı olarak rondodan geçirilebilir veya küçük küçük doğranabilir. Sumak sıcak suda 1-2 saat bekletilirse daha iyi sonuç alınır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025