Karışık Kuru Dolma Tarifi
Karışık Kuru Dolma tarifi: Karışık Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Karışık Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolmalar için:
- 10-15 adet kuru dolmalık biber
- 10-15 adet kuru patlıcan
- 6-7 yaprak asma yaprağı
İç malzeme için:
- 1 kase pirinç
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
- 1/2 demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
Sosu için:
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tane sumak (suyu kullanılacak)
- 1/2 su bardağı su
- 1 tutam tuz
Karışık Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Sumak 1-2 saat sıcak suda bekletilir.
- Kaynar suyun içine biberler atılıp haşlanır. Sonra patlıcanlar da aynı suya konup 6-7 dakika da onlar haşlanır. Bol suda yıkanırlar.
- Karıştırma kabına iç malzemenin hepsi konup karıştırılır.
- Patlıcan ve biberlerin içi doldurulur. Elle hafif bastırılıp tencereye dizilir.
- Sosu için, ocağa alınan tavaya yağ ve salça konup kavrulur. Içine ufak ufak doğranmış sarımsaklar da konulur.
- Üzerine sıcak su eklenir. Daha sonra suda bekletilen tane sumaklar süzgeçten geçirilerek sadece suyu sosun içine aktarılır.
- Kaynayan sos, dolmaları hafif geçinceye kadar ilave edilir.
- Ocağa alınır, kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Karışık Kuru Dolma tarifinin püf noktası nedir?
Kuru soğan, sarımsak ve 2-3 tane yeşil sivri biber isteğe bağlı olarak rondodan geçirilebilir veya küçük küçük doğranabilir. Sumak sıcak suda 1-2 saat bekletilirse daha iyi sonuç alınır.