Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karışık Kebap Tarifi

Karışık Kebap

Karışık Kebap Tarifi

Karışık Kebap tarifi: Karışık Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karışık Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram dana tranç eti
  • 150 gram kuzu boşluk eti
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patlıcanlı kebap için:

  • 2 adet büyük boy kemer patlıcan

Adana kebap için:

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Karışık Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Dana tranç, kuzu boşluk eti ve kuyruk yağını satırla kıyma halini alana kadar çekin.
  • Tuz ve karabiber ilavesi ile kebap harcını karıştırın.
  • Urfa kebap hazırlamak için harcı bu şekilde kullanın. Adana kebap hazırlamak için karışıma ayrıca pul biber ilave edin.
  • Patlıcanlı kebap hazırlamak için; patlıcanları bir parmak kalınlığında, iri halkalar halinde kesin.
  • Kebap harcından parçalar alıp, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Şişlere bir dilim patlıcan, bir adet köfte geçirin ve boşluk vermeden sıkı sıkı dizin.
  • Daha iyi sonuç almak için kebapları, ızgarada aralarda çevirerek kendi yağında pişirin.
  • Bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Karışık Kebap tarifinin püf noktası nedir?

Et çeşitleri ve kuyruk yağını ayrı ayrı satır ya da keskin bıçaklar yardımıyla çekin. Etin dokusunu bozmamak için kıyma makinesi ya da mutfak robotu kullanmayın.Kebap harcını şişlere geçirmek için elinizi çok az bir miktar yağ ile yağlayın.

Karışık Kebap tarifi için servis önerisi

Bulgur pilavı ile de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025