Karışık Granola Tarifi
Karışık Granola tarifi: Karışık Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Granola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Karışık Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (150 gram)
- 1 avuç çiğ badem (bıçakla parçalanmış)
- 1 avuç fındık (parçalanmış)
- 1 avuç ceviz (parçalanmış)
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 adet günkurusu kayısı (ince doğranmış)
- 2 adet kayısı (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı bitter çikolata (parçalanmış)
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 1 avuç yer fıstığı
Karışık Granola tarifi nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi yağı, tereyağı, bal, yer fıstığı ezmesi ve pekmezi bir sos tenceresinde eriyene kadar ısıtın.
- Ayrı bir kapta yulaf ezmesini, kuru yemişleri ve chia tohumu karıştırın.
- Sos tenceresindeki karışımı yulaf karışımına ilave edip spatula yardımıyla iyice harmanlayın.
- Bu karışımı yağlı kağıt serili borcam veya fırın tepsisine aktarın.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 150 derece fırın ayarında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından çıkartıp spatula yardımıyla granolayı karıştırın.
- Daha sonra fırın ısısını 170 dereceye arttırarak 5-10 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkartıp, iyice soğuyan granolayı cam bir kavanoza koyarak muhafaza edin. Yoğurt veya süt ile tüketin. Afiyet olsun.