Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza Tarifi
Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza tarifi: Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pizza hamuru için:
- 320 gram pizza unu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 200 ml. ılık su
- 7 gram instant maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
Pizza sosu için:
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 dal taze kekik
- 4-5 yaprak taze fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı iri taneli mısır unu (hamuru açarken kullanmak için)
- 1 su bardağı pizza unu (hamuru açarken kullanmak için)
Üzeri için:
- 4-5 adet kestane mantarı
- 2-3 adet shiitake mantarı
- 2-3 adet istiridye mantarı
- 10-12 adet jumbo karides (ayıklanmış ve sarımsaklı zeytinyağında marine edilmiş)
- 60 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 4 adet mozzarella peyniri (top şeklinde, suda bekletilmiş
- 1 yemek kaşığı trüf mantarı ezmesi
- 6-7 adet fesleğen yaprağı
Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kasede maya, su ve şekeri karıştırıp mayayı aktive edin. Ardından unu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip yoğurun.
- Hamur fazla yapışkan gelirse az un ilave edebilirsiniz. Hamuru toparlayıp üzerine zeytinyağı sürün. Streç film veya bir bez ile üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat sonunda havasını alıp tekrar hamuru toparlayın ve tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Sosu hazırlamak için, tüm malzemeyi birbirine karışana dek blenderdan geçirin.
- Un ve mısır ununu tezgaha serpiştirin. Mayalanmış olan hamuru tezgaha koyun ve dairesel hareketlerle hamurunuzu açın. Kenarlı bir pizza yapmak istiyorsanız dıştan içe doğru hamurun kenarlarını kıvırın.
- Açmış olduğunuz hamurun üzerine çok fazla olmamak şartıyla domates sosundan dökün ve kenarlarına gelmeyecek şekilde yayın. Sırasıyla rendelenmiş parmesan, mozarella ve mantarları dizin.
- Pizza taşınız varsa, fırının en altına yerleştirerek 200 dereceye ısıtın. Pizza taşınız yoksa yaklaşık 200 derece ısınmış fırının alt sıralarına tepsinizi yerleştirip yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
- Marine olmuş karidesleri tavada 2 dakika kadar pişirip fırındaki pizzanın üzerine dizin ve 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız pizzanın üzerine trüf mantarı ezmesinden az miktarda ekleyip fesleğenlerle süsleyin ve sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun!