Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza Tarifi

Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza

Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza Tarifi

Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza tarifi: Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pizza hamuru için:

  • 320 gram pizza unu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 200 ml. ılık su
  • 7 gram instant maya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Pizza sosu için:

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 dal taze kekik
  • 4-5 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı iri taneli mısır unu (hamuru açarken kullanmak için)
  • 1 su bardağı pizza unu (hamuru açarken kullanmak için)

Üzeri için:

  • 4-5 adet kestane mantarı
  • 2-3 adet shiitake mantarı
  • 2-3 adet istiridye mantarı
  • 10-12 adet jumbo karides (ayıklanmış ve sarımsaklı zeytinyağında marine edilmiş)
  • 60 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 4 adet mozzarella peyniri (top şeklinde, suda bekletilmiş
  • 1 yemek kaşığı trüf mantarı ezmesi
  • 6-7 adet fesleğen yaprağı

Karidesli ve Üç Mantarlı Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede maya, su ve şekeri karıştırıp mayayı aktive edin. Ardından unu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip yoğurun.
  • Hamur fazla yapışkan gelirse az un ilave edebilirsiniz. Hamuru toparlayıp  üzerine zeytinyağı sürün. Streç film veya bir bez ile üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat sonunda havasını alıp tekrar hamuru toparlayın ve tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Sosu hazırlamak için, tüm malzemeyi birbirine karışana dek blenderdan geçirin.
  • Un ve mısır ununu tezgaha serpiştirin. Mayalanmış olan hamuru tezgaha koyun ve dairesel hareketlerle hamurunuzu açın. Kenarlı bir pizza yapmak istiyorsanız dıştan içe doğru hamurun kenarlarını kıvırın.
  • Açmış olduğunuz hamurun üzerine çok fazla olmamak şartıyla domates sosundan dökün ve kenarlarına gelmeyecek şekilde yayın. Sırasıyla rendelenmiş parmesan, mozarella ve mantarları dizin.
  • Pizza taşınız varsa, fırının en altına yerleştirerek 200 dereceye ısıtın. Pizza taşınız yoksa yaklaşık 200 derece ısınmış fırının alt sıralarına tepsinizi yerleştirip yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
  • Marine olmuş karidesleri tavada 2 dakika kadar pişirip fırındaki pizzanın üzerine dizin ve 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız pizzanın üzerine trüf mantarı ezmesinden az miktarda ekleyip fesleğenlerle süsleyin ve sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025