Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karidesli Krep Tarifi

Karidesli Krep

Karidesli Krep Tarifi

Karidesli Krep tarifi: Karidesli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karidesli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet krep hamuru
  • 120 gram ayıklanmış jumbo karides
  • 1/2 adet olgun avokado
  • 2 adet kuşkonmaz
  • 1 gram tuz
  • 1 gram sarımsak
  • 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
  • 10 gram krema
  • 30 gram beşamel sos
  • 30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:

  • 20 gram domates sos
  • 80 gram kızarmış parmak patates
  • 50 gram maskulin (akdeniz yeşilliği)

Karidesli Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Üst kabuklarını ince bir şekilde soyduğunuz kuşkonmaz ve kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Tereyağını döküm bir tavada kısık ateşte eritin. Ayıklanmış jumbo karidesleri ilave edin. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuşkonmaz ve avokadoları ekleyin.
  • 2-3 dakika kadar sotelediğiniz iç harca rendelenmiş sarımsağı katın. Yaklaşık 15 saniye sonra tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve krema kattıktan sonra kısık ateşte kısa süre pişirin.
  • Hafifçe yağlanmış bir krep tavasına bir kepçe kadar krep hamurunu döküp yaydıktan sonra arkalı önlü ters çevirerek hafif bir renk alana kadar pişirin.
  • Pişen krep hamurunu ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Orta kısmına hazırladığınız kremalı ve karidesli iç harcı yaydıktan sonra yarım ay şeklinde kapatın.
  • Hazır durumda olan beşamel sosu krebin üzerine sürdükten sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Hazırladığınız krebi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak krebi; kızarmış parmak patates, domates sos ve karışık Akdeniz yeşillikleri eşliğinde servis edin.

Karidesli Krep tarifinin püf noktası nedir?

Kremayı ekledikten sonra iç harcı kısık ateşte pişirmelisiniz aksi takdirde kremanız kesilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025