Karidesli Krep Tarifi
Karidesli Krep tarifi: Karidesli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Karidesli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet krep hamuru
- 120 gram ayıklanmış jumbo karides
- 1/2 adet olgun avokado
- 2 adet kuşkonmaz
- 1 gram tuz
- 1 gram sarımsak
- 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
- 10 gram krema
- 30 gram beşamel sos
- 30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Servisi için:
- 20 gram domates sos
- 80 gram kızarmış parmak patates
- 50 gram maskulin (akdeniz yeşilliği)
Karidesli Krep tarifi nasıl yapılır?
- Üst kabuklarını ince bir şekilde soyduğunuz kuşkonmaz ve kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu küçük parçalar halinde doğrayın.
- Tereyağını döküm bir tavada kısık ateşte eritin. Ayıklanmış jumbo karidesleri ilave edin. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuşkonmaz ve avokadoları ekleyin.
- 2-3 dakika kadar sotelediğiniz iç harca rendelenmiş sarımsağı katın. Yaklaşık 15 saniye sonra tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve krema kattıktan sonra kısık ateşte kısa süre pişirin.
- Hafifçe yağlanmış bir krep tavasına bir kepçe kadar krep hamurunu döküp yaydıktan sonra arkalı önlü ters çevirerek hafif bir renk alana kadar pişirin.
- Pişen krep hamurunu ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Orta kısmına hazırladığınız kremalı ve karidesli iç harcı yaydıktan sonra yarım ay şeklinde kapatın.
- Hazır durumda olan beşamel sosu krebin üzerine sürdükten sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- Hazırladığınız krebi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak krebi; kızarmış parmak patates, domates sos ve karışık Akdeniz yeşillikleri eşliğinde servis edin.
Karidesli Krep tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı ekledikten sonra iç harcı kısık ateşte pişirmelisiniz aksi takdirde kremanız kesilir.