Karidesli Klasik Risotto Tarifi
Karidesli Klasik Risotto tarifi: Karidesli Klasik Risotto için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Klasik Risotto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karidesli Klasik Risotto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Risotto için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı arborio pirinci
- 1 litre tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 1 su bardağı parmesan peyniri (veya sert tulum peyniri rendesi)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karides için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 10-15 adet karides
- 1/2 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
Karidesli Klasik Risotto tarifi nasıl yapılır?
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritip defne yaprağını, ince kıyılmış veya mutfak robotundan geçirilmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Pirinçleri ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
- Ocağı yüksek-orta ateşte tutarak sıcak tavuk suyunuzdan 2-3 kepçe ekleyin, pirinçlerin yapışmadığından emin olana kadar karıştırın.
- Suyunu tamamen çekmesine izin vermeden 2-3 kepçe tavuk suyu daha ekleyin, bu işlemi 5-6 kere tekrarlayın.nPirinçler şişince içinden bir pirinç alıp ortadan kesin.
- Pirincin orta kısmında incecik beyaz bir çizgi kaldığında risottonun altını kapatın. Kalan 1 kaşık tereyağını ve ince rendelenmiş parmesan (veya tulum) peynirini ekleyip karıştırın.
- Karidesleri yapmak için bir tavada tereyağını eritip ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
- Karidesleri ekleyip her iki tarafını da yaklaşık ikişer dakika, karidesler pembe bir renk alana kadar pişirin. İsteğe göre tavuk (veya sebze) suyunu ve tuzu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Karidesli Klasik Risotto tarifi için servis önerisi
Bekletmeden servis edin.