Karidesli Güveç Tarifi
Karidesli Güveç tarifi: Karidesli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karidesli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 10 adet mantar
- 2 adet sarımsak (dilimlenmiş)
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 su bardağı su
- 2 adet defne yaprağı
- 12 adet jumbo karides (temizlenmiş)
- 70 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Karidesli Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı bir tavaya alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
- Sırasıyla üzerine doğradığınız yeşil biberleri, mantarları ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyin ve pişirmeye devam edin. Hepsi hafifçe renk aldıktan sonra soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Hemen ardından baharatlarını ekleyip karıştırın ve suyunu ekleyin. Domatesler suyunu salıp renk almaya başladıktan sonra defne yapraklarını ilave edin ve temizlenmiş karidesleri üzerine yerleştirin. Karıştırın ve 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
- Hazırladığınız karışımı yayvan güveçlere eşit şekilde dağıtın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz 185 fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve servis edin.