Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karidesli Güveç Tarifi

Karidesli Güveç

Karidesli Güveç Tarifi

Karidesli Güveç tarifi: Karidesli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karidesli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 adet mantar
  • 2 adet sarımsak (dilimlenmiş)
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 12 adet jumbo karides (temizlenmiş)
  • 70 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Karidesli Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı bir tavaya alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
  • Sırasıyla üzerine doğradığınız yeşil biberleri, mantarları ve dilimlenmiş sarımsağı  ekleyin ve pişirmeye devam edin. Hepsi hafifçe renk aldıktan sonra soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Hemen ardından baharatlarını ekleyip karıştırın ve suyunu ekleyin. Domatesler suyunu salıp renk almaya başladıktan sonra defne yapraklarını ilave edin ve temizlenmiş karidesleri üzerine yerleştirin. Karıştırın ve 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı yayvan güveçlere eşit şekilde dağıtın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz 185 fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025