Karidesli Girit Kabağı Dolması Tarifi
Karidesli Girit Kabağı Dolması tarifi: Karidesli Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karidesli Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet girit kabağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Karidesli Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Girit kabaklarının üst kısmını kesip kenara ayırın. İçlerini oyup buharda 5-10 dakika pişirin.
- Soğanı incecik küp şeklinde kesin. Tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları hafif kavurun.
- Sarımsağı rendeleyin. Sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı pul biberi ve karidesleri ekleyip orta ateşte soteleyin.
- Kabak içlerini rendeleyin, maydanozları incecik kıyın ve bu karışıma ekleyin.
- 2-3 dakika tüm malzemeleri beraber pişirin.
- Kabakların içini bu karışımla doldurun, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kabakların üst kısımlarını da dolmaların yanına dizin.
- Üzerlerinden biraz zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 C fırında 10-15 dakika peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
- Dolmaların kapaklarını kapatıp servis edin.
Karidesli Girit Kabağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Kabakları pişirirken ne çok çiğ bırakın, ne de çok pişirin. İkisinin ortasında bir sertlikte kalmalarına özen gösterin.