Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Karidesli Bulgur Pilavı tarifi: Karidesli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karidesli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram ayıklanmış karides
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet büyük boy pembe domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet küp şeker
Karidesli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Karidesleriniz temizlenmemişse karideslerinizi temizleyerek işe başlayın.
- Temizlediğiniz karidesleri orta boy bir tavaya alın. Üzerine tereyağını ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Yaklaşık 10 dakika yüksek ateşte kavurduktan sonra kenara alın.
- Domatesleri rendeleyin ve orta boy bir tencereye koyun.
- Rendelenmiş domateslerin üzerine zeytinyağı ve küp şeker ilave edilip, yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
- Kaynama noktasına gelen domatesin üzerine bulgur ve 2 su bardağı su ilave edip, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pilav lapa kıvama geldiğinde karidesleri ilave edin ve 15 dakika daha pilavın suyu bitene kadar pişirin.
- Pişen pilavı ateşten alıp, demlemeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin.
Karidesli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavınızı hazırlarken içine atacağınız küp şeker, pilava lezzet katacaktır.