Karides ve Kalamarlı Tagliolini Tarifi
Karides ve Kalamarlı Tagliolini tarifi: Karides ve Kalamarlı Tagliolini için gerekli malzemeler nelerdir? Karides ve Kalamarlı Tagliolini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Karides ve Kalamarlı Tagliolini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram taze tagliolini makarna
- 70 gram domates sos
- 70 gram taze kalamar
- 150 gram taze karides (16-20 adet)
- 30 gram küp şeklinde kesilmiş taze domates
- 5 gram meksika biberi
- 5 gram taze soğan
- 5 cl. zeytinyağı
- 5 gram maydanoz
- 2 gram tuz
- 2 gram karabiber
- 5 cl. karides bisque sos
Karides ve Kalamarlı Tagliolini tarifi nasıl yapılır?
- Taze soğan ve Meksika biberini küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Sırasıyla; doğranmış Meksika biberi, taze soğan, domates küpleri, karidesle hazırlanmış bisk sos ve domates sosunu ilave edin. Tüm malzemelerini eklediğiniz sosu kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Derin bir tencerede kaynamakta olan suda taze makarnayı 4 dakika kadar haşlayın.
- Kısık ateşte kaynamakta olan domates sos içine temizlenmiş kalamar ve karidesleri alın. Suyu süzülmüş haşlanmış makarnayı katıp zeytinyağıyla bağlayın.
- Tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanozla tatlandırdıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Karides ve Kalamarlı Tagliolini tarifinin püf noktası nedir?
Taze makarna kullanıyorsanız haşlama süresini kısa tutun. Suyunu süzdükten sonra makarnayı durulamadan sos tenceresine alın.Arzuya göre haşlama suyundan sos karışımına ekleyin ve kıvamını inceltin.