Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karides Güveç Tarifi

Karides Güveç

Karides Güveç Tarifi

Karides Güveç tarifi: Karides Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Karides Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karides Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 paket mantar
  • 450 gram karides
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Karides Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • 2 çorba kaşığı zeytin yağı ve 2 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada kızdırın.
  • Kızdırdığınız yağın üzerine 1 adet büyük boy küp doğranmış domates, domates salçası ve püresini ekleyerek biraz sulandırın.
  • Kabarcıklar çıkmaya başladığı zaman 2 diş sarımsağı döverek ve ince dilimleyerek sosun içine atın.nYıkayıp ayıkladığınız ince ince dilimlediğiniz mantarları tavaya atarak pişmeye bırakın.
  • Mantarlarınız öldükten sonra 450 gram ayıklanmış dondurulmuş karidesi buzlu halde sosunuzun içine atın, kapağını kapatarak pişirin.
  • Tüm malzemeleriniz yumuşadıktan sonra güveçlere eşit miktarda dağıtın. domates suyunu bırakıyor, güveçlerin içine doldurmayı unutmayın.
  • Rendelediğiniz kaşarları tamamen güveçleri kapatacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerilerini kızartın.

Karides Güveç tarifinin püf noktası nedir?

İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.

Karides Güveç tarifi için servis önerisi

Güveçte servis edilmesini öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025