Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karides Güveç Tarifi

Karides Güveç

Karides Güveç Tarifi

Karides Güveç tarifi: Karides Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Karides Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karides Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram ayıklanmış karides
  • 1/2 yemek kaşığı karışık salça (domates, biber)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar (dilimlenmiş)

Karides Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsaklar sıvı yağda sotelendikten sonra terayağı eklenir ve sotelenmeye devam edilir.
  • Önce domates sosu sonrasında salça eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Karidesler içine atılır ve yaklaşık 2 dakika kısık ateşte ağzı kapalı şekilde bekletilir.
  • 1 türk kahve fincanı su ilave edilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra üzerini örtecek kadar kaşar konulur.
  • Daha sonra üzeri kızarana kadar 195 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Karides Güveç tarifinin püf noktası nedir?

Benim aldığım karides dondurulmuş şekilde 500 gramdı. Buzu çözüldüğünde 250 gram kaldı. Diğer malzeme ölçülerini sizde buna göre ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025