Karides Çorbası Tarifi
Karides Çorbası tarifi: Karides Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karides Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Karides Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram karides
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su (ayrıca salçalı sos için 1/2 çay bardağı sıcak su)
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1/4 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karides Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- 1 tencerede 5 su b. suyu kaynatın.
- Bir tavada tereyağını ısıtın. Doğranmış sarımsağı, kekiği ve pul biberi ekleyip çok az kavurun. Karidesi ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Unu ilave edip unun kokusu gidene kadar biraz kavurun. Domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun.
- 1/2 çay b. sıcak su ekleyip karıştırın.
- Kavurduğunuz salçalı karışımı kaynayan suya ilave edin ve el çırpıcısi ile iyice karıştırın.
- Kızarttığınız karidesi kaynattığınız suya alın.
- Terbiyesi için: Bir kasede 1 adet yumurta ile limon suyunu iyice çırpın. Yumurtanın fazla kesmemesi için tencereden 1-2 kepçe çorba alıp terbiye ile karıştırın ve tekrar tencereye dökün. Tahta kaşıkla hızlıca karıştırın.
- Maydanozu kıyın ve çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Karides Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tuz oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayınız.