Karaorman Pastası Tarifi
Karaorman Pastası tarifi: Karaorman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Karaorman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karaorman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/3 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 adet yumurta beyazı
- 120 gram (tereyağı ve karışık baharatlardan hazırlanmaktadı (oda sıcaklığında)
Kreması İçin:
- 2 paket krem şanti (toz)
- 2 çay bardağı soğuk süt
Diğer Malzemeler:
- 200 gram vişne
- 200 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
Karaorman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Şeker, un, kabartma tozu, nişasta, kakao ve tuzu bir kabın içinde harmanlayın.
- Süt, yumurta beyazı ve yumurtayı ayrı bir kabın içinde karıştırın.
- Tereyağını kuru malzemelerle harmanlayın ve iyice karıştırın. Bu işlemi çırpıcınızın palet ayağıyla veya blender kullanarak yapabilrisiniz.
- Bu karışıma sütlü karışımı ekleyin ve çırpın.
- 4-5 dakika tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Yağlayıp, unladığınız 18cm'lik yuvarlak kek kalıbına harcı dökün ve 30 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
- Pişen keki soğuduktan sonra 3 eş kat olacak şekilde düzgünce kesin.
Karaorman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz pastanızı hazırlarken, şeker ve tereyağını çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek de kabartma methodunu kullanabilirsiniz.