Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karaorman Pastası Tarifi

Karaorman Pastası

Karaorman Pastası Tarifi

Karaorman Pastası tarifi: Karaorman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Karaorman Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karaorman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya İçin:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 120 gram (tereyağı ve karışık baharatlardan hazırlanmaktadı (oda sıcaklığında)

Kreması İçin:

  • 2 paket krem şanti (toz)
  • 2 çay bardağı soğuk süt

Diğer Malzemeler:

  • 200 gram vişne
  • 200 gram bitter çikolata (rendelenmiş)

Karaorman Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Şeker, un, kabartma tozu, nişasta, kakao ve tuzu bir kabın içinde harmanlayın.
  • Süt, yumurta beyazı ve yumurtayı ayrı bir kabın içinde karıştırın.
  • Tereyağını kuru malzemelerle harmanlayın ve iyice karıştırın. Bu işlemi çırpıcınızın palet ayağıyla veya blender kullanarak yapabilrisiniz.
  • Bu karışıma sütlü karışımı ekleyin ve çırpın.
  • 4-5 dakika tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Yağlayıp, unladığınız 18cm'lik yuvarlak kek kalıbına harcı dökün ve 30 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
  • Pişen keki soğuduktan sonra 3 eş kat olacak şekilde düzgünce kesin.

Karaorman Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz pastanızı hazırlarken, şeker ve tereyağını çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek de kabartma methodunu kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025