Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker (260 gram)
- 3 adet karanfil
- 1/2 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabakları yıkanır, kurulanır, geniş bir tencereye sıralanır. Toz şeker serpilir. Orta ateşte kapak kapalı 5 dakika (kabaklar kenarından yumuşayana kadar) pişirilir. Bu sırada kabaklar suyunu salmış olacaktır.
- Tencereyi yavaşça sallayarak erimeyen toz şekerlerin karışması sağlanır. Karanfil ve tarçın bırakılarak kapak yarı açık halde, kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.
- Köpükler kaşığın ucuyla alınır. En son limon suyu gezdirilerek şerbet kıvam alana kadar 2-3 dakika daha pişirilir. Tamamen soğuyunca tahin ve cevizle servis edilir. Afiyet olsun.
Karanfilli Tarçınlı Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Şeker miktarı damak zevkine göre artırılabilir.