Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelli Patlamış Mısır Tarifi

Karamelli Patlamış Mısır

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi

Karamelli Patlamış Mısır tarifi: Karamelli Patlamış Mısır için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Patlamış Mısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelli Patlamış Mısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlamış mısırlar için:

  • 1/2 su bardağı mısır (cin mısırı)
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Karamel karışımı için:

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • 75 ml. şekersiz çiğ krema

Karamelli Patlamış Mısır tarifi nasıl yapılır?

  • Ayçiçek yağını derin ve ince tabanlı bir tencerede kızdırın. Cin mısırlarını tencereye aktarın. Kapağını kapattığınız tencereyi aralarda sallayarak mısırları patlatın.
  • Patlayan mısırları derin bir karıştırma kabına alın. Kenarda, köşede kalan patlamayan ve yanık mısır tanelerini tek tek ayıklayın.
  • Patlamış mısırların üzerini süsleyecek karameli hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu sos tenceresine alın.
  • Sos kabını aralarda sallayarak karıştırıp eriyen toz şekerin kısık ateşte karamelize olmasını sağlayın.
  • Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın.
  • Kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Bir tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt ya da derin bir kaseye aldığınız patlamış mısırların üzerine gezdirip harmanladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Karamelli Patlamış Mısır tarifinin püf noktası nedir?

Mısırların taze ve kuru olmasına özen gösterin.Karamel hazırlığında toz şekeri yakmadan kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye özen gösterin. Erimeye başlayan toz şekeri karıştırmayın, kabın kenarlarına bulaştırmayın.Krema eklediğiniz zaman erimiş toz şeker köpürmeye başlayacaktır, oldukça sıcak olan karamelin ocak ve elinize yapışmamasına dikkat edin. Bu nedenle derin ve çelik bir sos kabı kullanın.Karameli kapağı kapalı cam bir kavanozda 10-15 gün süresince buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilir, diğer tariflerinizde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Karamelli Patlamış Mısır tarifi için servis önerisi

Patlamış mısırları çıtırlığını koruması adına taze taze tüketin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025