Karamelli Muzlu Manolya Tarifi
Karamelli Muzlu Manolya tarifi: Karamelli Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Muzlu Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Karamelli Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3 silme yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 su bardağı şeker (yarısı pudinge, yarısı karamele)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 silme yemek kaşığı nişasta (1 yemek kaşığı karamele, gerisi pudinge)
- 6 su bardağı süt (1 su bardağı karamele, gerisi pudinge)
- 1 paket bebe bisküvisi
- 2 adet muz
- 1 paket vanilya
Karamelli Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Pudingi için süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını tencereye alıp 1 dakika çırpalım. İyice karıştığına emin olunca ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
- Koyu kıvam alınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha karıştıralım, bu işlem un kokusunun çıkması içindir.
- Genişçe bir tavaya 1 su bardağı şekeri dökelim, kısık ateşte erimesini bekleyelim. Şeker alttan eriyene dek asla kaşık sokmayalım. Şeker erimeye başladığı ve rengi döndüğü an, tahta bir kaşıkla karıştıralım.
- Şeker kahverengi olduğunda tereyağını ekleyelim. Ayrı bir yerde 1 su bardağı süt ve 1 silme yemek kaşığı nişastayı iyice karıştıralım. Tereyağı erdiğinde süt karışımını tavaya dökelim.
- Birden katılaşacaktır, hiç endişelenmeyin. Karıştırdıkça çözülecektir. 3-4 dakika devamlı karıştırarak akışkan güzel bir karamel sosu elde edebiliriz.
- Soğuyan muhallebi bayağı bi katılaşmış olmalı, istediğimiz kıvamı da bu yoğunluk verecek. Mikser ile muhallebiyi 3-4 dakika pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım, ardından kremayı da ekleyelim.
- 3-4 dakika daha çırpalım. Hafif yoğun, çok lezzetli bir puding elde etmiş olmalısınız.
- Tüm işlemler bittiğinde artık malzemeleri birleştirebiliriz. Manolya kuplarının dibine bir kaşık muhallebiden dökelim. Kupların kıyılarına bebe bisküvilerini dizelim.
- Orta kısma doğranmış muzlardan yerleştirelim. Tekrar muhallebiden dökelim.
- En üstüne de hazırladığımız karamel sostan dökelim. Muz ve bisküvi ile süsleyerek, dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.