Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelli Muzlu Manolya Tarifi

Karamelli Muzlu Manolya

Karamelli Muzlu Manolya Tarifi

Karamelli Muzlu Manolya tarifi: Karamelli Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Muzlu Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelli Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 su bardağı şeker (yarısı pudinge, yarısı karamele)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta (1 yemek kaşığı karamele, gerisi pudinge)
  • 6 su bardağı süt (1 su bardağı karamele, gerisi pudinge)
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilya

Karamelli Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Pudingi için süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını tencereye alıp 1 dakika çırpalım. İyice karıştığına emin olunca ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
  • Koyu kıvam alınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha karıştıralım, bu işlem un kokusunun çıkması içindir.
  • Genişçe bir tavaya 1 su bardağı şekeri dökelim, kısık ateşte erimesini bekleyelim. Şeker alttan eriyene dek asla kaşık sokmayalım. Şeker erimeye başladığı ve rengi döndüğü an, tahta bir kaşıkla karıştıralım.
  • Şeker kahverengi olduğunda tereyağını ekleyelim. Ayrı bir yerde 1 su bardağı süt ve 1 silme yemek kaşığı nişastayı iyice karıştıralım. Tereyağı erdiğinde süt karışımını tavaya dökelim.
  • Birden katılaşacaktır, hiç endişelenmeyin. Karıştırdıkça çözülecektir. 3-4 dakika devamlı karıştırarak akışkan güzel bir karamel sosu elde edebiliriz.
  • Soğuyan muhallebi bayağı bi katılaşmış olmalı, istediğimiz kıvamı da bu yoğunluk verecek. Mikser ile muhallebiyi 3-4 dakika pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım, ardından kremayı da ekleyelim.
  • 3-4 dakika daha çırpalım. Hafif yoğun, çok lezzetli bir puding elde etmiş olmalısınız.
  • Tüm işlemler bittiğinde artık malzemeleri birleştirebiliriz. Manolya kuplarının dibine bir kaşık muhallebiden dökelim. Kupların kıyılarına bebe bisküvilerini dizelim.
  • Orta kısma doğranmış muzlardan yerleştirelim. Tekrar muhallebiden dökelim.
  • En üstüne de hazırladığımız karamel sostan dökelim. Muz ve bisküvi ile süsleyerek, dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025