Karamelli Havuçlu Pasta Tarifi
Karamelli Havuçlu Pasta tarifi: Karamelli Havuçlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Havuçlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Karamelli Havuçlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet havuç
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
Krema İçin:
- 400 gram mascarpone peyniri (ya da labne peyniri)
- 600 gram krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üstü İçin:
- 1 kase karamel sos
- 1 kase mevsim meyveleri
Karamelli Havuçlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçlar yıkanır, soyulur ve rendelenir. Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve vanilya eklenir. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç ve ceviz ilave edilir. Spatulayla son kez karıştırılır.
- 3 tane 20 cmlik kek kalıbı yağlandıktan sonra karışım kaplara alınır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- Fırından aldıktan 10 dakika sonra kalıplardan çıkarılır ve tel üstünde soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca süsleme aşamasına geçilir.
- Krema için bütün malzemeler soğukken, yüksek ayarda köpürene kadar çırpılır.
- Her kat sütle ıslatılır, ara katlara krema yayılır. Karamel sos ve mevsim meyveleri ile süslenir. Afiyet olsun.
Karamelli Havuçlu Pasta tarifinin püf noktası nedir?
240 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.