Karamelli Fincan Tatlısı Tarifi
Karamelli Fincan Tatlısı tarifi: Karamelli Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Karamelli Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı krema
Karamelli Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede süt, un, toz şeker, buğday nişastası ve yumurtayı karıştırın. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edin. Karıştırıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada toz şekeri ilave edip hiç karıştırımadan eriyene dek ocakta ısıtın.
- Tamamen sıvı hale geip koyulaşana şekerin üzerine tereyağını ekleyip karıştırın.
- Köpürmeye başlayınca üzerine kremayı ilave edip karıştırın ve 30 saniye sonra ocaktan alın.
- Fincanları su ile nemlendirin. Karameli fincanların tabanına birer yemek kaşığı ekleyin.
- Üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.
- Kalan karameli muhallebinin üzerine gezdirip oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin.
- Soğumuş olan karamelli fincan tatlısını bir servis tabağına ters çevirip servis edin. Afiyet olsun!