Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelli Fincan Tatlısı Tarifi

Karamelli Fincan Tatlısı

Karamelli Fincan Tatlısı Tarifi

Karamelli Fincan Tatlısı tarifi: Karamelli Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelli Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı krema

Karamelli Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede süt, un, toz şeker, buğday nişastası ve yumurtayı karıştırın. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edin. Karıştırıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada toz şekeri ilave edip hiç karıştırımadan eriyene dek ocakta ısıtın.
  • Tamamen sıvı hale geip koyulaşana şekerin üzerine tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Köpürmeye başlayınca üzerine kremayı ilave edip karıştırın ve 30 saniye sonra ocaktan alın.
  • Fincanları su ile nemlendirin. Karameli fincanların tabanına birer yemek kaşığı ekleyin.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.
  • Kalan karameli muhallebinin üzerine gezdirip oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Soğumuş olan karamelli fincan tatlısını bir servis tabağına ters çevirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025