Karamelli Cream Puff Tarifi
Karamelli Cream Puff tarifi: Karamelli Cream Puff için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Cream Puff nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Karamelli Cream Puff yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 80 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Üzerindeki kıtırtı için:
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 85 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
Kreması için:
- 1,5 su bardağı pasta kreması
Arası için:
- 1 kahve fincanı karamel sosu
Karamelli Cream Puff tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle üzerindeki kıtırtı için tereyağı ve esmer şeker bir mikser ile çırpılır.
- Daha sonra üzerine un eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Hazır olan karışım iki yağlı kağıt arasına alınıp 1 parmak kalınlığında açılır ve soğuması için buzdolabına kaldırılır.
- Hamuru için; su, süt, tereyağı, toz şeker ve tuz bir tencereye alınıp orta ateşte ısıtılır.
- Daha sonra üzerine un eklenip hızlıca karıştırılır ve 3 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura teker teker yumurta eklenir ve mikser ile karıştırılır.
- Hazır olan hamur bir sıkma torbası yardımcı ile fırında tepsine ceviz parçası büyüklüğünde sıkılır.
- Üzerine hazırladığımız kıtırlar bir bardak yardımı ile kesilip hamurların üzerine eklenir.
- Hazırlanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Pişen hamurlar piştikten 5 dakika sonra fırından çıkartılır.
- Soğuyan hamurlarımız ortadan ikiye bölünerek önce karamel sos ,sonra pastacı kreması eklenip kapağı üzerine kapatılır.
- Hazır olan cream pufflarınızı 1 gece dinlendirip yerseniz lezzeti daha çok çıkacaktır. Afiyet olsun!