Karamelli Cevizli Tart Tarifi
Karamelli Cevizli Tart tarifi: Karamelli Cevizli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Cevizli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karamelli Cevizli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Hamuru İçin:
- 500 gram un
- 250 gram tereyağı (soğuk)
- 110 gram toz şeker
- 8 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
İç Malzemesi İçin:
- 350 gram toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 3 su bardağı ceviz içi
Karamelli Cevizli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamurunu hazırlamak için geniş bir kasede un, şeker, tereyağı, süt, yumurta sarısı, vanilin ve limon kabuğu rendesini bir araya getirin ve yoğurmaya başlayın.
- Bütün malzemeler birbirine karışıp pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde üzerine streç film kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamur buzdolabında dinlenirken karameli hazırlayalım. Bir sos tenceresine şekeri ekleyin ve kısık ateşte şekeri eritin.
- Şeker erirken dikkatli olmanızda fayda var. Şeker iyice eriyip koyu altın, karamel rengini aldığı anda kremayı ilave edin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Karamelin içerisine cevizleri ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Buzdolabında dinlenen hamuru tezgaha alın ve üzerine kapak yapacağınız için hamurun 1/3'ünü kenara ayırın.
- Yağlanmış tart kalıbına hamurun 2/3' ünü alın. Kenarlarına ve ortasına eşit dağılacak şekilde hamuru yayın.
- Yaydığınız hamurun üzerine pişirme kağıdını serin ve fırında pişerken kabarmamasına yardımcı olacak bir ağırlık koyun. Mercimek, nohut, fasulye gibi bakliyatlar bu ihtiyacınızı karşılayacaktır.
- 165 derece fırında yaklaşık 30 dakika tart hamurunuzu pişirin.
- Fırından çıkardığınız tart hamurunun bakliyatını ve pişirme kağıdını üzerinden alıp, karamelli ceviz harcının tamamını tartın üzerine yayın.
- Ayırdığınız 1/3 hamuru, unlu tezgahta açın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin. Eğer bu noktada tezgahtan hamuru almak zor oluyorsa hamurunuza biraz un ekleyerek hamuru biraz sertleştirebilirsiniz.
- Kapağı da tarın üzerine oturttuktan sonra kenara sarkan parçaları temizleyin ve tekrar 165 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkarıp 25 dakika dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz.
Karamelli Cevizli Tart tarifi için servis önerisi
Vanilyalı veya kaymaklı dondurma ile uyumu müthiş oluyor.