Karamelli Brownie Tarifi
Karamelli Brownie tarifi: Karamelli Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karamelli Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karamel İçin:
- 3/4 su bardağı Krema (ılık)
- 5 yemek kaşığı Tereyağı (100 gram, soğuk)
- 1,5 su bardağı toz şeker
Brownie İçin:
- 7,5 yemek kaşığı Tereyağı (150 gram, oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 320 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
Karamelli Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy derin bir tencerede karamel için şekeri koyu kahverengi olana kadar eritin.
- Karışımı ocaktan alın, içine ılık Sütaş Krema'yı ekleyip tamamen pürüzsüz olana kadar hafifçe karıştırın.
- Son olarak soğuk Sütaş Tereyağı'nı azar azar ekleyip yavaşça erimesini bekleyerek birkaç kez karıştırın.
- Karamel karışımından birazını süslemek için ayırıp oda sıcaklığında bekletin. Kalanını buzdolabında sertleşene kadar bir saat dinlendirin.
- Derin bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırparak köpürtün.
- Ayrı bir kapta erimiş çikolata ve oda sıcaklığındaki Sütaş Tereyağı'nı birbirine yedirin.
- Çikolata karışımını yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
- Karışıma kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve spatula kullanarak, hassas hareketlerle yedirin.
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş orta boy fırın tepsisine brownie karışımını yayıp düzleştirin.
- Koyulaşan karamelden iri parçalar koparıp yuvarlayın ve brownie harcının üzerine yerleştirin.
- Bir bıçak ya da kaşığın arkası ile karamel parçalarını brownie harcının içine doğru bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan brownie'yi en az bir saat oda sıcaklığında bekletin. Dilimleyin, ayırdığınız karamel sos ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.