Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelli Bisküvili Cheesecake Tarifi

Karamelli Bisküvili Cheesecake

Karamelli Bisküvili Cheesecake Tarifi

Karamelli Bisküvili Cheesecake tarifi: Karamelli Bisküvili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelli Bisküvili Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelli Bisküvili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram karamelli bisküvi
  • 75 gram eritilmiş tereyağı

Peynir harcı için:

  • 800 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı karamelli krema (benmari eritilecek)

Karamelli Bisküvili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak lotus bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin. üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin ve kenarını folyo ile kaplayın (kenarlarının beyaz kalması için).
  • Bisküvi karışımını kelepçeli kalıbın tabanına iyice yayıp, kaşıkla bastırın.
  • Peynir harcını hazırlayana kadar buzluğa kaldırın.
  • Peynir harcı için labneyi kaba alın, üzerine 1 bardak şekeri ekleyip el çırpıcısıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Nişastayı ekleyin karıştırmaya devam edin (mikser kullanmak yok). Kremayı ekleyin.
  • Teker teker yumurtaları ekleyin ve son olarak vanilini ekleyin.
  • Buzluktan çıkardığımız kelepçeli kalıba peynir harcını döküp birkaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarını çıkartın.
  • Bir borcama su doldurup fırının en alt rafına koyun.
  • 170 derece ısıttığınız fırına cheesecake'i koyup kenarları pembeleşene kadar pişirin.
  • Kenarları sabit ortası çok hafif sallanır gibi oldu mı tamamdır. Bu aşamaya gelince fırını kapatın.
  • Fırından hemen çıkarmayın, kapağını hafif aralık bırakarak soğumasını bekleyin. (çatlamaması için) Afiyet olsun.

Karamelli Bisküvili Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarif için 26 cm çapında kelepçeli kalıp kullandım. Daha küçük kalıbınız var ise gramajları düşürüp öyle yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025