Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak Tarifi
Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak tarifi: Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı kuru üzüm
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak tarifi nasıl yapılır?
- Ispanakları yıkayıp temizliyoruz ve ince ince doğruyoruz.
- Soğanı yarım halka şekilde incecik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Soğan kavrulurken içerisine kuru üzüm ve toz şekeri ilave ediyoruz. Karamelize olana kadar tekrar kavuruyoruz.
- En son doğranmış ıspanakları da ekleyip, 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz. Yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı ve Kuru Üzümlü Ispanak tarifinin püf noktası nedir?
Ispanakları yıkadıktan sonra süzülmesini bekleyin ya da kurulayın.