Karamelize Soğanlı Taze Fasulye Tarifi
Karamelize Soğanlı Taze Fasulye tarifi: Karamelize Soğanlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Soğanlı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karamelize Soğanlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram çalı fasulyesi
- 2 adet büyük boy domates
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Karamelize Soğanlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları piyazlık doğrayıp tencerenin dibini kaplayacak şekilde yerleştirin.
- Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın fakat atmayın, süsleme için yağda kızartıp peçetenin üzerine alın.
- Fasulyeleri uzunlamasına ikiye bölerek soğanların üzerine yerleştirin.
- Üzerine rendelenmiş domates, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin.
- Önce tıkırdayana dek yüksek ateşte, sonrasında fasulyeler yumuşayıp iyice suyunu salıp çekene ve dibindeki soğanlar karamelize olana dek kısık ateşte pişirin.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine güzel bir sızma zeytinyağı dökün ve kızarttığınız kılçık kısımlarını üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Fasulyelerin yıkama işlemini, su çekmemesi için ayıklamadan önce saplı haldeyken yapın. Ayıkladıktan sonra yıkamayın.