Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği Tarifi

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği Tarifi

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği tarifi: Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karamelize soğan için:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 mililitre elma sirkesi

Ekmek için:

  • 300 mililitre ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 10 gram toz şeker
  • 250 gram siyez unu
  • 250 gram tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte tavaya alıp kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Yumuşayınca tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha iyice yumuşayana kadar kavurun.
  • Üzerine çıkacak kadar elma sirkesini ekleyip yüksek ateşe alın ve rengi kahverengiye dönüp suyu tamamen çekene dek kavurun. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Ilık suya mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  • Siyez unu, buğday unu ve tuzu yoğurma kabına alıp harmanlayın.
  • Aktifleşen mayalı suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Toparlanıp ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra un serili tezgaha alıp 10 dakika tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  • Üzerini streçle kapatıp ılık bir yerde yaklaşık 2 saat -hamur iki katına çıkana dek- bekletin.
  • Mayası gelen hamuru un serili tezgaha alıp fazla bastırmadan dikdörtgen formda uzatın.
  • Ortasına karamelize soğanı yayın ve hamurun kenarlarından tutarak ortada birbiri üzerine saç örgüsü şeklinde kapatın.
  • Ters çevirip elinizle hamurun iki tarafından alt içe doğru sıkıştırıp birleşme noktalarının kapanmasını sağlayın ve bu sırada da yuvarlak veya uzun istediğiniz formu verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın ve üzerine hamur kesici veya keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm kadar kesikler açın.
  • İsteğe göre, biberiye ve anason serpiştirin.
  • Üzerini bir bezle örtüp ılık bir yere alın ve yarım saat kadar tepsi mayası için bekletin.
  • Bu sırada fırına ısıya dayanıklı kaplarda su koyarak en yüksek sıcaklıkta ısıtmaya başlayın.
  • Tepsi mayası gelen hamuru fırına alarak ısıyı 180°c’ye düşürün ve 40-45 dakika iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra bir tel üzerine alıp tamamen soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Rustik bir görünüm için; yağlı kağıt üzerine almadan önce üzerine un serpip elinizle sıvayarak unla kaplayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025