Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar Tarifi
Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar tarifi: Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 250 gram krem peynir
Karamelize Soğanlı Peynirli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginar çanaklarını zeytin yağı, tuz ve şekerle ovun.
- Ardından sığ ve kapaklı bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın. Pişmeye başlasınlar.
- Enginarlar pişmeye devam ederken bir yandan piyazlık doğradığınız soğanları şeker ile karamelize edin.
- Ardından bu karamelize soğanları yumuşamaya başlayan enginar çanaklarının üzerlerine koyun. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte pişmeye bırakın.
- Enginarlar yaklaşık 45-50 dakika lokum gibi olana kadar pişecekler. Bu aşamada suyu azaldıkça ekleyebilirsiniz. Süre dolmadan bezelyeleri ekleyin.
- Piştikten sonra bir enginarı ayrı bir tabağa alıp krem peynir ile çatalla ezin.
- Diğer enginarları sunum tabağına alıp üzerilerine krem peynirli enginar karışımını paylaştırın, sonra da karamelize soğan ve bezelyeleri paylaştırın. Afiyet olsun.