Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi
Karamelize Soğanlı Enginar tarifi: Karamelize Soğanlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Soğanlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Karamelize Soğanlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet soğan
- 3/4 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 adet enginar
- 1/2 adet portakalın suyu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Karamelize Soğanlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye sıvı yağ koyulur. Üzerine piyazlık doğranmış soğan eklenir.
- İlk 1 dakika yüksek ateş, sonra orta ateşte soğanlar biraz pişirilir. Yavaş yavaş hacmi küçülecek. Hafif terlemiş ve suyunu salmış bir görüntü olacak, yaklaşık 15 dakika sonra.
- Bu noktada üzerine şeker eklenir, karıştırılır.
- Soğan hafif kahverengileşmeye başlayacak. Bu aşamada yanlardan yavaş yavaş su eklenir. 10-15 dakika sonra karamelize olacaklar. Başından ayrılmadan ara ara karıştırın ki yanmasın.
- Karamelize olmuş soğanın üzerine, enginarların iç kısmı aşağıya bakacak şekilde koyulur.
- Üzerine tuz, portakal ve limon suyu eklenir.
- Ağırlık yapması için tabak koyulur. Ağzı kapalı ilk 5 dakika orta ateş; sonraki 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. İlk suyunu salacak, sonra çekecek. Suyunu çektiğinde altını kapayın.
- Dolmalık fıstık ve Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
Karamelize Soğanlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Soğanı karamelize ederken acele etmeyin. Yavaş yavaş renk aldırın ki yanmasın. Suyu direkt üzerine dökmeyin. Tencerenin yanlarından yavaş yavaş dökün. Ara ara karıştırın, dibi tutmasın. Ağzını kapattıktan 10 dakika sonra suyunu çekip çekmediğini kontrol edin.