Karamelize Muz ve Soğan Tarifi
Karamelize Muz ve Soğan tarifi: Karamelize Muz ve Soğan için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Muz ve Soğan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karamelize Muz ve Soğan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet muz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karamelize Muz ve Soğan tarifi nasıl yapılır?
- Tavamıza yağımızı alıyoruz ve altını kısıktan biraz daha fazla açıyoruz.
- Soğanı yarım ay şeklinde ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde doğruyoruz.
- Soğanları kızgın yağa atıyoruz ve önce yüksek ateşte karıştırmadan pişiriyoruz.
- Soğanların altları açık kahveye dönmeye başlayınca tavanın altını kısıp, soğanları tavanın kenarına alıyoruz.
- Muzları önce boydan boya ikiye ayırıyoruz. Sonra parçaları ortadan ikiye bölüyoruz ve yassı yüzleri tavaya gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
- Muzların altları kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz. Bu sırada kenardaki soğanları karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Muzlar pişince diğer tarafını çeviriyoruz.
- Bu aşamada soğanlarla muzları karıştırabiliriz. Muzların diğer yüzü de pişince tavadan alıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Karamelize Muz ve Soğan tarifinin püf noktası nedir?
Elinizde Hindistan cevizi varsa zeytinyağı yerine kullanabilirsiniz. Böylelikle daha aromatik bir lezzet elde edebilirsiniz.