Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata Tarifi
Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata tarifi: Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karamelize kestane için:
- 15 adet kestane
- 250 gram toz şeker
- 30 gram esmer şeker
- 60 ml. soya sos
- 60 ml. su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salata için:
- 4 yaprak marul
- 4 dal roka
- 4 yaprak polorosso
- 5 yaprak taze nane
- 20 gram böğürtlen
- 10 ml. kırmızı şarap sirkesi
- 1/4 çay kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata tarifi nasıl yapılır?
- Salatanın karamelize kestanelerini hazırlamak için; fırını önceden 200 derecede ısıtın.
- Kestanelerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla çizdikten sonra fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kestanelerin kabuklarını soyun, beyaz ve tüylü kısımlarını tek tek temizleyin.
- Derin bir tavaya toz ve esmer şekeri alın. Soya sosunu ekledikten sonra orta ateşte karıştırmadan 10-12 dakika kadar pişirin. Suyu ekleyip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
- Son olarak zeytinyağı kattığınız sosu yavaşça karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sosu kestanelerin üzerine döktükten sonra soğutun.
- Salata için; bol suda yıkayıp, salata kurutucusunda soğuttuğunuz yeşillikleri elinizle küçük parçalara ayırın.
- Böğürtlenleri robotta püre haline getirdikten sonra kırmızı şarap sirkesi, hardal ve zeytinyağıyla karıştırın.
- Küçük parçalara ayırdığınız yeşillikleri derin bir salata kasesinde sosladıktan sonra karamelize ettiğiniz kestanelerle birlikte süsleyerek servis edin. Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata tarifinin püf noktası nedir?
Karamelize ettiğiniz kestaneleri, yağlı kağıt ya da fırın tepsisinde tek tek soğuttuktan sonra salata yapımında kullanın.
Karamelize Kestaneli, Böğürtlenli Vinaigrette Soslu Karışık Salata tarifi için servis önerisi
Karışık yeşillikleri salata sosuyla buluşturduktan sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.