Karamelize Elmalı Tart Tarifi
Karamelize Elmalı Tart tarifi: Karamelize Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Karamelize Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 100 gram kek unu (1 su bardağı)
- 15 gram badem unu (2 yemek kaşığı)
- 15 gram pudra şekeri (1 yemek kaşığı)
- 60 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta sarısı
Badem kreması için:
- 25 gram oda sıcaklığında tereyağı (1.5 yemek kaşığı)
- 25 gram şeker (1.5 yemek kaşığı)
- 25 gram yumurta (1/2 adet)
- 20 gram badem unu (2.5 yemek kaşığı)
- 5 gram kek unu (1 tatlı kaşığı)
Karamelize elma için:
- 4 adet elma
- 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 25 gram tereyağı (1.5 yemek kaşığı)
Karamelize Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart Hamurunu mutfak robotu veya rondo gibi ekipmanlar kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz.
- Yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri rondoya atıp kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ardından yumurta sarısını ekleyip, hamur toparlanana kadar karıştırmaya devam edin ve streç filme sararak dolapta dinlendirin.
- Badem kreması için oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri karıştırın.
- Yumurta sarısını ekleyip bir araya gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından badem unu ve kekunu ekleyip karıştırdığınızda badem kremanız hazır.
- Karamelize elma için elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın.
- Bir parisien kaşık yardımıyla elmalardan yuvarlak parçalar çıkartın veya bıçak yardımıyla kare parçalar kesin.
- Karamel için pişirme kabını kısık ateşte ocağa alın ve şekeri yavaş yavaş ekleyin.
- Şeker tamamen eridiğinde tereyağını ekleyin, karıştırın ve elmaları karamelin içine alın.
- Elmaların kısık ateşte pişmesine izin verin. Yumuşadığında ve etrafı karamelize olduğunda karamelize elmalar hazır.
- Tart hamurunuzu dolaptan çıkartıp merdane ile açarak tart kalıbınıza yerleştirin. Bu tarif 15cm 'lik bir tart kalıbı için uygun. .
- Daha büyük bir kalıp kullanacaksanız, malzemeleri aynı oranda arttırmalısınız.
- Tart hamuruna bir ön pişirme uygulayacağız. İçine mümkünse pişirme ağırlığı koyarak 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Tart hamurunu fırından çıkartıp içine badem kremanızı yayın, üzerine de karamelize elmalarınızı yerleştirerek tekrar fırına verin. Bu ebatta bir tart için 180 derece fırında 25 dakika yeterli.
- Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirin ve soğuduğunda buz dolabına alın. Afiyet olsun.