Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamelize Elmalı Tart Tarifi

Karamelize Elmalı Tart

Karamelize Elmalı Tart Tarifi

Karamelize Elmalı Tart tarifi: Karamelize Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Elmalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamelize Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 100 gram kek unu (1 su bardağı)
  • 15 gram badem unu (2 yemek kaşığı)
  • 15 gram pudra şekeri (1 yemek kaşığı)
  • 60 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta sarısı

Badem kreması için:

  • 25 gram oda sıcaklığında tereyağı (1.5 yemek kaşığı)
  • 25 gram şeker (1.5 yemek kaşığı)
  • 25 gram yumurta (1/2 adet)
  • 20 gram badem unu (2.5 yemek kaşığı)
  • 5 gram kek unu (1 tatlı kaşığı)

Karamelize elma için:

  • 4 adet elma
  • 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 25 gram tereyağı (1.5 yemek kaşığı)

Karamelize Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart Hamurunu mutfak robotu veya rondo gibi ekipmanlar kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz.
  • Yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri rondoya atıp kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Ardından yumurta sarısını ekleyip, hamur toparlanana kadar karıştırmaya devam edin ve streç filme sararak dolapta dinlendirin.
  • Badem kreması için oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri karıştırın.
  • Yumurta sarısını ekleyip bir araya gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Ardından badem unu ve kekunu ekleyip karıştırdığınızda badem kremanız hazır.
  • Karamelize elma için elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın.
  • Bir parisien kaşık yardımıyla elmalardan yuvarlak parçalar çıkartın veya bıçak yardımıyla kare parçalar kesin.
  • Karamel için pişirme kabını kısık ateşte ocağa alın ve şekeri yavaş yavaş ekleyin.
  • Şeker tamamen eridiğinde tereyağını ekleyin, karıştırın ve elmaları karamelin içine alın.
  • Elmaların kısık ateşte pişmesine izin verin. Yumuşadığında ve etrafı karamelize olduğunda karamelize elmalar hazır.
  • Tart hamurunuzu dolaptan çıkartıp merdane ile açarak tart kalıbınıza yerleştirin. Bu tarif 15cm 'lik bir tart kalıbı için uygun. .
  • Daha büyük bir kalıp kullanacaksanız, malzemeleri aynı oranda arttırmalısınız.
  • Tart hamuruna bir ön pişirme uygulayacağız. İçine mümkünse pişirme ağırlığı koyarak 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Tart hamurunu fırından çıkartıp içine badem kremanızı yayın, üzerine de karamelize elmalarınızı yerleştirerek tekrar fırına verin. Bu ebatta bir tart için 180 derece fırında 25 dakika yeterli.
  • Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirin ve soğuduğunda buz dolabına alın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025