Karamelize Elmalı Fransız Tostu Tarifi
Karamelize Elmalı Fransız Tostu tarifi: Karamelize Elmalı Fransız Tostu için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Elmalı Fransız Tostu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Karamelize Elmalı Fransız Tostu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim tost ekmeği
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
Kızartmak için:
Karamelize elma için:
- 2 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Servisi için:
Karamelize Elmalı Fransız Tostu tarifi nasıl yapılır?
- Karamelize elmaları hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz elmaları sekiz eşit parçaya bölün. Çekirdekli kısımlarını çıkartın.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin. Elma dilimlerini tavaya alın. Toz şeker karışımını katıp kısık ateşte karamel rengini alana kadar karıştırın.
- Son olarak tarçın ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırdığınız karamelize elmaları çok kısık ateşte ocakta bekletin.
- Süt, yumurta ve kremayı derin bir kasede tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Geniş tabanlı ayrı bir tavada tereyağını eritin. Sütlü karışıma batırdığınız tost ekmeklerini tereyağında arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
- Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine hazırladığınız karamelize elmalı sosu gezdirin.
- Arzuya göre birer top sade dondurma ilavesiyle bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Karamelize Elmalı Fransız Tostu tarifinin püf noktası nedir?
Kızaracak olan ekmek dilimlerinin soğumaması için öncelikle karamelize elmaları hazırlamalısınız.
Karamelize Elmalı Fransız Tostu tarifi için servis önerisi
Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edebilirsiniz.