Karamelize Brüksel Lahanası Tarifi
Karamelize Brüksel Lahanası tarifi: Karamelize Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karamelize Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 15 adet brüksel lahanası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı badem
- 1 çay kaşığı tuz
Karamelize Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı piyazlık olarak doğrayın ve az miktarda zeytinyağı ile yumuşayana kadar soteleyin.
- Lahanaların dış kabuklarını alıp ikiye bölün ve ve düz tarafları soğanların üzerine gelecek şekilde kapatın.
- Tuz ekleyip 220 derecelik fırında 15 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz nar ekşisini ve bademleri ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun!